Snert

    Snert

    (1)
    19keer bewaard
    3uur30min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Een kopje erwtensoep hoort er helemaal bij als het buiten koud is. Wij houden thuis van een dikke, gevulde soep, maar voeg gerust meer water toe als je van een dunnere erwtensoep houdt.

    SandraS Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 800 gr spliterwten
    • 500 gr hamschijf (met bot)
    • 250 gr zuurkoolspek
    • 3 liter water
    • 1 kleine knolselderij
    • 1 winterwortel, schoongeraspt en in stukjes
    • 2 kleine uien, gesnipperd
    • 2 preien, in brede ringen
    • 1 rookworst
    • 1 bos bladselderie
    • peper en zout, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. Spoel de spliterwten af onder koud stromend water. Breng ruim water aan de kook, en kook het spek, de hamschijf, en de spliterwten hier ong. 10 minuten in. Schep schuim af. Giet af. Zet schoon water op (ong. 3 liter), doe de spliterwten, ham en spek terug in de pan, en laat zachtjes 2 tot 3 uur koken.
    2. Haal het vlees na 2-3 uur uit de pan, snij fijn, verwijder het bot (en eventueel zwoerd van het spek), en doe het fijngesneden vlees terug in de pan.
    3. Schil de knolselderij, en snij in stukken. Maak de wortel, ui en prei schoon en snij ook in stukken. Voeg de groenten toe als de spliterwten zijn stukgekookt. Laat zachtjes koken tot de groenten zacht zijn.
    4. Leg de rookworst 15 minuten voor het serveren in de pan. Snij in stukjes als deze gaar is en voeg weer toe aan de soep. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is.
    5. Spoel de bladselderie af onder koud stromend water, en hak de blaadjes grof. Roer door de soep. Breng de soep op smaak met peper en zout.
    6. De volgende dag is de soep nog lekkerder en ook dikker. Warm de soep altijd zachtjes op, en roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    SandraS
    van
    2

    De soep was weer zo lekker!  -  22 sep 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren