Thaise salade met biefstuk

    Thaise salade met biefstuk

    10keer bewaard
    50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Thaise salade met rijstnoedels, komkommer, sperziebonen, verse koriander, stukjes malse biefstuk en een heerlijke dressing.

    Jeff Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Marinade
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 1 eetlepel mirin of rijstwijn
    • Salade
    • 500 gr biefstuk, in reepjes
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 125 gr rijstnoedels
    • 125 gr sperziebonen
    • 1/2 komkommer, zaadlijsten verwijderd en julienne gesneden
    • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes en in stukjes
    • 4 eetlepels fijngehakte verse koriander
    • 50 gr ongezouten geroosterde pinda's, verkruimeld
    • Dressing
    • 3 eetlepels limoensap
    • 1,5 eetlepel vissaus
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • 1/2 rode chilipeper, zonder zaadjes en in stukjes
    • 1 eetlepel ruwe rietsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Maak een marinade door de sojasaus, 2 teentjes knoflook, en rijstwijn te mengen. Snij de biefstuk in reepjes en laat 15-30 minuten afgedekt marineren.
    2. Dop de sperziebonen, snij ze doormidden, en kook ze 3 minuten voor in kokend water. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Zet opzij.
    3. Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer door de komkommer eerst in de lengte te halveren, en dan elke helft weer in de lengte te halveren. Je hebt nu 4 lange repen komkommer. Snij met een mes de zaadlijsten weg. Snij de overgebleven komkommer in dunne reepjes van ong. 5 cm lang (Julienne snijden).
    4. Verwijder de zaadjes van de chilipepers en snij in stukjes.
    5. Kook de rijstnoedels beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel daarna af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
    6. Maak de dressing door limoensap, vissaus, knoflook, 1/2 rode chilipeper en de suiker te mengen in een bakje. Zet opzij.
    7. Verwarm de olijfolie in een wok en bak de reepjes biefstuk (inclusief de marinade). Bak ong. 2 minuten per kant en haal de biefstuk daarna uit de pan om te laten rusten.
    8. Voeg de stukjes komkommer, resterende chilipeper en sperzieboon toe, en wok een paar minuten. Voeg daarna de noedels, het vlees en de koriander erbij, en schep alles zo goed als het kan door elkaar (door de noedels is het lastig roeren).
    9. Schep de salade op in kommen en lepel een paar eetlepels dressing en wat stukjes pinda erover. Erg geschikt om met stokjes eten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren