Salade met asperge, aardappel, en zalm

    Salade met asperge, aardappel, en zalm

    5keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Maaltijdsalade van rucola, groene asperges, krielaardappeltjes, olijven en gerookte zalm, overgoten met een lekkere mosterddressing. Lekker met stokbrood en kruidenboter.

    SandraS Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 500 gr krielaardappelen, schoongemaakt en in de schil
    • 200 gr groene asperges, in stukjes van ong 5 cm
    • 200 gr kerstomaatjes, gehalveerd
    • 40 gr ontpitte zwarte olijven, in plakjes
    • 175 gr gerookte zalm, in stukjes
    • 85 gr rucola of gemengde sla
    • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
    • Dressing
    • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 1 eetlepel limoensap
    • 1 theelepel mosterd
    • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

      Dressing:

    1. Meng de olijfolie, limoensap, mosterd en peterselie. Voeg naar smaak zout en peper toe.
    2. Salade:

    3. Kook de krieltjes in de schil in een pan met ruim water en een beetje zout in ong. 15 minuten gaar. Zet de pan uit en schep de aardappeltjes uit het kookvocht. Gooi het water niet weg. Halveer de aardappeltjes, en meng ze door de dressing.
    4. Blancheer de asperges op laag vuur in hetzelfde kookvocht, ong 5 minuten. Giet de asperges af en spoel ze onder koud water af.
    5. Meng de aardappeltjes, asperges, tomaten, olijven, en rucola door elkaar. Snij de gerookte zalm in stukjes en schep samen met 1 eetlepel peterselie door de salade. Serveer warm of koud. Lekker met stokbrood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren