Masala curry met garnalen

    Masala curry met garnalen

    3keer bewaard
    1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Indiase curry met een kruidige kokossaus, sperziebonen, tomaat, paprika en garnalen. Een heerlijk eenpansgerecht dat in de oven wordt klaargemaakt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Saus
    • 1/2 theelepel garam masala
    • 1/4 theelepel currypoeder
    • 1/2 theelepel korianderpoeder
    • 1/8 theelepel cayennepoeder
    • 1/8 theelepel kurkuma
    • 1/2 theelepel zout
    • 60 ml yoghurt
    • 1 blik kokosmelk
    • 3 eetlepels gehakte verse koriander
    • 2 stengels lente-ui, in stukjes
    • 1 scheutje citroensap, naar smaak
    • Curry
    • 1/2 ui, gesnipperd
    • 175 gr basmatirijst
    • 350 gr grote rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 rode paprika, in stukken
    • 250 gr sperziebonen, gehalveerd
    • 1 verse tomaat, in stukjes
    • 1 blik tomatenblokjes (met het sap)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom samen.
    2. Verwarm de oven voor op 225°C. Zet een grote vuurvaste braadpan met deksel klaar. Vet de braadpan in met een beetje olie.
    3. Snij de ui in stukjes en verdeel de ui over de bodem van de braadpan. Spoel de rijst af onder stromend koud water. Verdeel de rijst over de ui in de pan. Snij de knoflook in stukjes en maak de garnalen schoon. Leg eerst de garnalen in de pan en verdeel daarover de knoflook.
    4. Giet de helft van de saus in de braadpan over de rijst en garnalen (niet roeren). Snij de paprika, verse tomaat en sperziebonen in stukken, en leg in de pan. Giet zowel het blik tomatenblokjes als de resterende saus over alle groenten in de pan. Doe de deksel op de pan, en zet de braadpan 45 minuten in de voorverwarmde oven.
    5. Meestal begint het gerecht 3-5 minuten voor het gaar is sterk te geuren. Haal de braadpan uit de oven, verwijder voorzichtig de deksel (pas op voor hete stoom), en controleer of de rijst gaar is. Zet nog even terug als de rijst nog hard is. Serveer eventueel met naanbrood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren