Tahoe-pinda roerbak

    Tahoe-pinda roerbak

    6keer bewaard
    30min


    202 personen hebben dit gemaakt

    Blokjes tahoe worden geroerbakt in een wok tot ze goudbruin en ietsje knapperig zijn, vervolgens vermengd met pindasaus en geserveerd met groenten.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 theel plantaardige olie
    • 500g roerbak groenten-mix
    • 1/2 theel gemalen gemberwortel
    • zout en vergemalen zwarte peper naar smaak
    • 2 eieren, geklutst
    • 150g maizena
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 400g stevige tahoe, uitgelekt, en in blokjes
    • 100ml plantaardige olie
    • 175ml pindasaus
    • 30g gehakte pinda's

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit 1 theel olie in een grote bakpan of wok op matig vuur en roerbak de groenten hierin tot ze gaar zijn. Meng de gember erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep de groenten uit de pan en zet opzij.
    2. Doe de eieren in een kom. Meng de maizena, zout en peper in een andere kom. Doop de tahoeblokjes eerst in het ei en vervolgens in de maizena.
    3. Verhit de resterende olie in de bakpan of wok op matig vuur en bak de tahoe in 5 minuten goudbruin. Roer de pindasaus en pinda's erbij en blijf roeren tot saus ingedikt is en de tahoe er goed doorheen gemengd is. Serveer de groenten erbij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren