Bladerdeeg maken

    Bladerdeeg maken

    51keer bewaard
    31min


    125 personen hebben dit gemaakt

    Geen bladerdeeg in huis? Geen probleem! Met dit makkelijke recept met maar 4 ingrediënten maak je zelf bladerdeeg voor bijvoorbeeld appelflappen en hartige taarten. Je kunt het goed invriezen.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 kilo bladerdeeg

    • 500 gr bloem (plus extra bloem voor bestuiven)
    • 1 theelepel zout
    • 500 gr koude boter
    • 200 ml koud water, of ietsje meer

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1min in de koelkast  ›  Klaar in:31min 

    1. Zeef de bloem in een grote kom en meng het zout erdoor. Snij met 2 messen de koude boter in klontjes, en voeg toe. Schenk wat water erbij, en begin met een elektrische mixer met kneedhaken te mixen. Voeg geleidelijk meer koud water toe. Kneed tot een bal; er mogen geen klontjes meer in zitten. Wikkel de deegbal in plasticfolie en leg 1 uur in de koelkast.
    2. Bestuif een werkblad met bloem, en pak een deegroller. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een grote lap. Het geheim van goed bladerdeeg is het vaak te vouwen en weer plat te rollen. Vouw het deeg dus meerdere keren dubbel (vouw soms 2 tot 3 keer dubbel) en ga er weer met de deegroller overheen om er een grote lap van te maken. Je merkt vanzelf dat het deeg soepeler wordt, na ong 5 minuten rollen. Snij het deeg dan in de gewenste grootte.
    3. Je kunt het deeg goed invriezen; leg wel een vel plasticfolie tussen de individuele bladerdeegvellen, anders gaat het plakken. Wikkel uiteindelijk het hele bladerdeegpakket in met plasticfolie tegen uitdrogen, en leg in de vriezer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (9)

    Jet
    van
    24

    Ik had geen bladerdeeg in huis, dus dit recept was mijn redding! Ik wilde iets minder boter gebruiken en vond de verhouding van 230 gr boter op 300 gr bloem perfect (+ 100 ml koud water + 1/2 theelepel zout). Ik kon er 2 kleine hartige taarten uithalen. - 15 dec 2014

    HenrietteHaenen
    11

    was dit recept heel lang kwijt en ga het morgen gelijk maken.want ik gebruik vaak bladerdeeg. - 29 jun 2014

    karindyk
    van
    6

    Perfect - 19 nov 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren