Bladerdeeg maken

  (11)
  31 minuten

  Geen bladerdeeg in huis? Geen probleem! Met dit makkelijke recept met maar 4 ingrediënten maak je zelf bladerdeeg voor bijvoorbeeld appelflappen en hartige taarten. Je kunt het goed invriezen.

  Marjel

  232 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Opbrengst: 1 kilo bladerdeeg

  • 500 gr bloem (plus extra bloem voor bestuiven)
  • 1 theelepel zout
  • 500 gr koude boter
  • 200 ml koud water, of ietsje meer

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1min in de koelkast  ›  Klaar in:31min 

  1. Zeef de bloem in een grote kom en meng het zout erdoor. Snij met 2 messen de koude boter in klontjes, en voeg toe. Schenk wat water erbij, en begin met een elektrische mixer met kneedhaken te mixen. Voeg geleidelijk meer koud water toe. Kneed tot een bal; er mogen geen klontjes meer in zitten. Wikkel de deegbal in plasticfolie en leg 1 uur in de koelkast.
  2. Bestuif een werkblad met bloem, en pak een deegroller. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een grote lap. Het geheim van goed bladerdeeg is het vaak te vouwen en weer plat te rollen. Vouw het deeg dus meerdere keren dubbel (vouw soms 2 tot 3 keer dubbel) en ga er weer met de deegroller overheen om er een grote lap van te maken. Je merkt vanzelf dat het deeg soepeler wordt, na ong 5 minuten rollen. Snij het deeg dan in de gewenste grootte.
  3. Je kunt het deeg goed invriezen; leg wel een vel plasticfolie tussen de individuele bladerdeegvellen, anders gaat het plakken. Wikkel uiteindelijk het hele bladerdeegpakket in met plasticfolie tegen uitdrogen, en leg in de vriezer.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (11)

  Beoordelingen in het Nederlands (11)

  marjel75
  van
  25

  Ik had geen bladerdeeg in huis, dus dit recept was mijn redding! Ik wilde iets minder boter gebruiken en vond de verhouding van 230 gr boter op 300 gr bloem perfect (+ 100 ml koud water + 1/2 theelepel zout). Ik kon er 2 kleine hartige taarten uithalen.  -  15 dec 2014

  HenrietteHaenen
  11

  was dit recept heel lang kwijt en ga het morgen gelijk maken.want ik gebruik vaak bladerdeeg.  -  29 jun 2014

  karindyk
  van
  6

  Perfect  -  19 nov 2014

  Jouw beoordeling

  Waardeer met sterren