Waterkersstamppot

    Waterkersstamppot

    1keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Serveer deze waterkersstamppot met een bakje appelmoes of een eenvoudige salade van komkommer en tomaat.

    Jet Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 braadworsten
    • zout en peper, naar smaak
    • 1,5 kilo kruimige aardappelen
    • 30 gr bakboter
    • 75-100 ml crème fraîche
    • 30-50 gr boter
    • 150 gr waterkers, zonder harde steeltjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Aardappels schillen. Worsten 5 minuten in een kom met heet water wellen, zodat het vel niet gaat knappen tijdens het bakken. Pan met ruim water en wat zout opzetten en hierin de aardappels in ong 20 minuten zacht en kruimig koken. Afgieten en nog even droogstomen.
    2. Worsten droogdeppen met keukenpapier, 30 gr boter smelten in een hete koekenpan en dan de worsten in 15 - 20 minuten bruin en gaar bakken op matig vuur. Worsten regelmatig omdraaien.
    3. Aardappelen fijnstampen met de crème fraîche, 30-50 gr boter, zout en peper.
    4. Waterkers wassen en harde steeltjes verwijderen. Laten uitlekken in een vergiet en door de stamppot roeren. Worst in plakjes snijden en door stamppot roeren of ernaast serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren