Rugelach koekjes met kaneel en walnoot

    Rugelach koekjes met kaneel en walnoot

    16keer bewaard
    1uur10min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Zachte koekjes die eruitzien als kleine croissantjes, gevuld met een vulling van suiker, kaneel en walnoten. Misschien wel mijn favoriete koekje.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • Deeg
    • 115 gr koude boter
    • 120 gr roomkaas
    • 125 gr bloem
    • 2 eetlepels suiker
    • Vulling
    • 75 gr walnoten of pecannoten
    • 65 gr suiker
    • 1 theelepel kaneel
    • 1 eiwit, licht opgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Doe alle ingrediënten voor het deeg in de kom van een keukenmachine. Maal tot het deeg samenklontert. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het minstens 30 minuten in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 190°.
    3. Maak de kom van de keukenmachine schoon en maal hierin de noten, 65 gr suiker, en kaneel fijn. Zet deze vulling opzij.
    4. Bestuif een werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg in 2 delen, en rol elke bal deeg uit tot een ronde lap van ong. 1/2 cm dik.
    5. Bestrijk de cirkel met losgeklopt eiwit.
    6. Bestooi het midden van de cirkel (laat rondom een rand van ong. 4 cm over) met het notenmengsel. Doe net alsof je deegcirkel een pizza is en snij deze "pizza" in 12 stukken. Rol elke driehoek nu van buiten naar binnen (van de brede kant naar de punt), en buig het koekje een beetje, zodat elk koekje op een croissantje lijkt. Herhaal deze stappen voor de tweede bal deeg.
    7. Bak ong. 18-20 minuten in de voorverwarmde oven tot de koekjes goudbruin zijn gekleurd.

    Tip

    Vervang de walnoten met pistachenoten. Dat is ook erg lekker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    MariekeWolswijk
    3

    wat ook grappig is is om er vierkantjes van te snijden en de vulling in te pakken, deze is trouwens heeeeeerlijk. zonder suiker en met suikervrije jam kan hij ook heel goed, bv abrikozen - 01 jul 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren