Hartige taart met erwten, feta en basilcum (veg)

    Hartige taart met erwten, feta en basilcum (veg)

    3keer bewaard
    1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Hartige vegetarische taart uit de oven met erwten, feta en basilicum. Serveer er eventueel nog een gemengde salade en gebakken aardappeltjes naast.

    SandraS Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 hartige taart

    • 200 gr bevroren doperwten
    • 30 gr boter
    • 200 ml slagroom
    • 1 pakje (200 gr) feta
    • 3 eieren
    • flinke handvol basilicum, in stukken gescheurd
    • olijfolie
    • zout en peper
    • 1 pak (van 10 vellen) bladerdeeg

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Smelt de boter zachtjes op matig vuur in een steelpan en voeg de erwten toe om te ontdooien. Laat ze bijna gaar worden.
    3. Klop de eieren los. Pak een kom en verkruimel de feta (houd eventueel een beetje feta over voor het garneren). Roer de feta samen met de slagroom en losgeklopte eieren. Voeg zout, peper en basilicum toe. Voeg ook de erwten toe als deze bijna gaar zijn.
    4. Vet een taartvorm in met boter en bekleed de bodem en ong. 4 cm van de rand met bladerdeeg. Giet het mengsel in de taartvorm.
    5. Versier de bovenkant eventueel met nog wat verkruimelde feta en besprenkel met wat olijfolie.
    6. Bak de hartige taart in ong. 40 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren