Konings kippensoep

    Konings kippensoep

    17keer bewaard
    3uur10min


    23 personen hebben dit gemaakt

    Een verse en heldere kippensoep met vermicelli, die bijvoorbeeld met een paar stukjes brood of soepstengels geserveerd kan worden. Een van de lekkerste kippensoepjes uit mijn familie.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2,5 liter warm water
    • 2 flinke kippenpoten met jasje aan (met vel)
    • 2 blokjes kippenbouillon van Maggi
    • 1 pakje kippensoep van Honig
    • 1 streng (uit 1 pakje) vermicelli (middel) van Honig
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur10min 

    1. Zet 2,5 liter warm water op met de maggiblokjes en laat heel zachtjes met de deksel gesloten de kippenpoten ong. 2,5 uur trekken.
    2. Schep de kippenpoten uit de pan en verwijder huid en botten. Je kunt eventueel een beetje vel in de soep terugdoen, maar dat is optioneel. Pluk het kippenvlees fijn en doe weer terug in de pan. Indien nodig iets warm water bijvullen.
    3. Het pakje kippensoep van honig mag erbij. Knip 1 streng vermicelli fijn en voeg toe. Vervolgens nog 5 tot 10 minuten op laag vuur laten staan. Gas uit, doorroeren, en helemaal af laten koelen. Daarna de soep weer opwarmen, op smaak brengen met zout en peper, en genieten!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    MariekeWolswijk
    7

    - Gewaardeerd op - 01 jul 2013

    Marjel
    van
    4

    Ook erg lekker met een tomaatje erdoor. - 24 jun 2013

    geneviever
    1

    Dit was heerlijk! Makkelijk te maken en erg lekker. Ik heb selderij en prei toegevoegd. Zal ik zeker vaak gaan maken deze winter. Dank je wel! - 04 nov 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren