Rotterdamse juliennesoep

    3 uur 20 minuten

    Heldere juliennesoep met veel rundvlees. Een krachtig soepje dat het goed doet als voorgerecht, lunch of als lichte maaltijd.

    Marjel

    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2,5 liter warm water
    • 250 gr mager soepvlees
    • 1 mergpijpje
    • 200 gr vers gedraaide soepballetjes van al dan niet gekruid gehakt
    • 2 blokjes rundvleesbouillon
    • 1 pakje juliennesoep van Honig
    • 1 - 1,5 streng vermicelli (middel) van Honig
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur20min 

    1. Pan op ’t vuur met 2,5 liter warm water en aan de kook brengen. Daarna op laag vuur 3 uur het soepvlees, de soepballetjes, het mergpijpje en bouillonblokjes laten trekken met de deksel gesloten.
    2. Mergpijpje inclusief merg verwijderen en indien nodig iets warm water toevoegen.
    3. 1 pakje juliennesoep van Honig toevoegen en de vermicelli fijnknijpen en toevoegen. Eventueel nog verder op smaak brengen met zout en peper.
    4. Vervolgens nog 5 tot 10 minuten op laag vuur laten staan. Gas uit en doorroeren en helemaal af laten koelen. Daarna is de soep klaar om weer opgewarmd te worden en is deze gereed voor consumptie, al dan niet met stukjes warm stokbrood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren