Geurige Thaise Vleesballetjes

    Geurige Thaise Vleesballetjes

    1keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze geurige Thaise gehaktballetjes, die worden geserveerd met zelfgemaakte pindasaus, smaken lekker voor bij de borrel.

    FrédeGroot Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 -6 personen

    • Voor de vleesballetjes
    • 500 gr mager varkens- of rundergehakt
    • 15 ml/1 eetl. gehakte knoflook
    • 1 stengel citroengras (sereh), fijngehakt
    • 4 lente-uitjes, fijngehakt
    • 15 ml/ 1 eetl. gehakte verse koriander
    • 30 ml/ 2 eetl. rode currypasta
    • 15 ml/ 1 eetl. citroensap
    • 15 ml/ 1 eetl. vissaus
    • 1 ei
    • zout en vers gemalen zwarte peper
    • rijstebloem, om te bestuiven
    • olie, om te frituren
    • takjes koriander, om te garneren
    • Voor de pindasaus
    • 15 ml/ 1 eetl. plantaardige olie
    • 15 ml/ 1 eetl. rode currypasta
    • 30 ml/ 2 eetl. pindakaas (met nootjes)
    • 15 ml/ 1 eetl. palmsuiker (goela djawa)
    • 250 ml kokosmelk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

      Pindasaus:

    1. Verhit de plantaardige olie in een kleine steelpan, doe de currypasta erbij en bak 1 minuut.
    2. Roer de overige ingrediënten erdoor (pindakaas, palmsuiker, en kokosmelk) en breng alles aan de kook. Zet het vuur lager en kook zachtjes 5 minuten tot de saus gebonden is.
    3. Vleesballetjes:

    4. Vermeng alle ingrediënten voor de vleesballetjes, behalve de rijstebloem, olie en koriander, en voeg er wat zout en peper aan toe. Roer en meng alles goed door elkaar.
    5. Maak van het vleesmengsel balletjes ongeveer ter grootte van een walnoot. Bestuif de balletjes met rijstebloem.
    6. Verhit de olie in een wok en frituur de vleesballetjes in porties tot ze mooi bruin en door en door gaar zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer ze gegarneerd met takjes koriander en geef daarbij de pindasaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren