Whisky sour cocktail

    Whisky sour cocktail

    2keer bewaard
    4min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze whisky sour cocktail wordt gemaakt met whisky, eiwit, limoensap, suikersiroop, bitters, en een marachino kersje. Heel makkelijk in de blender te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • Voor 2 cocktails
    • 90 gr whisky
    • 1 eiwit
    • 60 gr suikersiroop (zie footnote)
    • 100 gr limoensap (3-4 limoenen)
    • 3 ijsblokjes
    • 6 druppels Angostura bitters
    • 2 marachino kersen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:4min 

    1. Voeg alle ingrediënten, behalve de kersen en bitters, toe aan een blender en mix 10 seconden. De cocktail hoort schuimig te zijn. Schenk in 2 glazen en zeef de ijsklontjes eruit.
    2. Garneer met een paar druppels bitters en een marachino kersje.

    Suikersiroop

    Los 1:1 suiker in kokend water op (bijvoorbeeld 500 gr suiker in 500 ml water). Niet lang laten koken, want dat wordt de siroop te dik. Voor gebruik de siroop koelen in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Jeff
    van
    0

    2 marachino kersjes per cocktail gebruikt om het nog feestelijker te maken! Heerlijke cocktail en zo ontzettend makkelijk om te maken. - 24 jun 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren