Vegetarische tomatensoep

    Vegetarische tomatensoep

    19keer bewaard
    40min


    103 personen hebben dit gemaakt

    Makkelijke vegetarische tomatensoep, waarvoor je de tomaten niet eerst hoeft te ontvellen. Je pureert alles samen met een staafmixer.

    Jet Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kilo gemengde tomaten (Roma, tros, gele, vleestomaten...maakt niet uit)
    • 4 teentjes knoflook, heel
    • 4 takjes verse tijm
    • olijfolie
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes en fijngehakt
    • 3 kleine blikjes tomatenpuree, of naar smaak
    • 1 scheutje rode wijn of sherry
    • 500 ml groentebouillon, van een tablet
    • 2 takjes oregano
    • handjevol verse basilicum, fijngehakt
    • peper en zout, naar smaak
    • 75-100 ml zure room
    • snufje chilipoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Snij grote tomaten in vieren, kleine door de helft. Voeg de tomaten, hele knoflooktenen en takjes tijm toe aan een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie. Zet de tomaten ong. 15-20 minuten in de oven. Houd in de gaten dat ze niet aanbranden. Door de tomaten te grillen worden ze zoeter en dat is erg lekker in de soep.
    3. Bak ondertussen de ui en rode chilipeper een paar minuten in wat olie in een soeppan. Voeg de blikjes tomatenpuree toe onder regelmatig roeren, en voeg een scheutje wijn of sherry toe.
    4. Haal de tomaten uit de oven en voeg samen met het vocht en de groentenbouillon toe aan de pan. Goed roeren. Steeltjes tijm verwijderen. Blaadjes oregano toevoegen en 15 minuten met de deksel op de pan laten sudderen op laag vuur.
    5. Pureer de soep glad met een staafmixer. Roer de zure room erdoor. Breng de soep op smaak met basilicum, zout, peper en eventueel wat chilipoeder.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    TimLustberg
    6

    Zeer goed! Ik heb de soep nog gezeefd na het pureren, dan krijg je echt een tomatencreme achtige soep! - 26 jul 2015

    4

    - Gewaardeerd op - 29 mrt 2014

    van
    0

    echt heel lekker!!! - 19 aug 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren