Stoofpot van varkenshaas met flespompoen en dadels

    Stoofpot van varkenshaas met flespompoen en dadels

    20keer bewaard
    8uur10min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een recept voor in de slowcooker: Malse varkenshaas in een romige kokos-currysaus met dadels, flespompoen en wortel. Serveer met couscous en verse bladspinazie.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Stoofpot
    • 1 kilo varkenshaas
    • 1 blik kokosmelk
    • 1 theelepel zout
    • 3 volle theelepels kerriepoeder
    • 1 winterpeen, in stukjes
    • 10-15 dadels, ontpit
    • 1/2 of 1 kleine flespompoen
    • 1 theelepel komijnpoeder
    • olie
    • Serveer met
    • 175 gr couscous
    • 1 zak (300 gr) verse spinazie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 8uur  ›  Klaar in:8uur10min 

    1. Zet de slowcooker klaar en leg daarin het vlees. Bestrooi het vlees met zout en kerriepoeder en wrijf de kruiden goed uit over het vlees. Giet het blik kokosmelk erbij, en roer door de slowcooker om de kruiden te verspreiden. Zet de slowcooker aan op de laagste stand en laat in 8 uur gaar worden.
    2. Snij na ong 6 uur stoven de wortel in stukjes en ontpit de dadels. Voeg beiden toe aan de slowcooker. Doe de deksel terug op de pan en laat verder garen.
    3. Schil na 7 uur de flespompoen en snij in blokjes. Kruid ze met een theelepel komijn en bak ze een paar minuten in een koekenpan met een scheutje olie. Voeg de blokjes flespompoen toe aan de slowcooker. Doe de deksel er weer op en stoof nog 1 uur.
    4. Maak ong. 20 minuten voor het serveren de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de stoofpot na 8 uur stoven, en serveer met couscous en een handje rauwe bladspinazie ernaast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Marjel
    van
    0

    Erg lekker gerecht, maar ik raad aan om de flespompoen en wortel er al iets eerder bij te doen (of ik had het kleiner moeten snijden). De groenten waren bij mij nog niet na 1 - 2 uur gaar. Volgende keer doe ik er nog meer dadels in vanwege de heerlijke, zoete smaak. - 14 apr 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren