Mietaart

    Mietaart

    1keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze ovenschotel is gevuld met Japanse wokgroenten, garnalen en Chinese eiermie. Het is een hoofdgerecht voor 4 personen.

    mariana Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 zak Chinese eiermie (250 gr)
    • 1 courgette
    • 3 eetlepels zonnebloemolie
    • 1 teentje knoflook
    • 425 gr Japanse wokgroenten (met zakje Teriyakisaus)
    • 4 eieren
    • 2 bakjes roze garnalen (van elk 125 gr)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Oven op 200°C voorverwarmen. Mie boven 2 liter kokend water breken. Pan van vuur halen en mie 4 min. laten staan. In vergiet overgieten.
    2. Courgette wassen en in stukjes snijden. In wok olie verhitten en knoflook boven olie uitpersen. Courgette en wokgroenten toevoegen en 4-6 min. roerbakken.
    3. Eieren loskloppen. Teriyakisaus (uit schaal wokgroenten) en garnalen toevoegen en meeverwarmen.
    4. Pan van vuur halen en mie en eieren erdoor roeren. Het geheel in quichevorm scheppen. Mietaart afdekken met aluminiumfolie en in midden van oven in ca. 25 min. laten garen.

    Benodigdheden:

    Wok, aluminiumfolie, vergiet, en een ingevette hoge ovenschaal, ca. 26 bij 17 cm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren