Chocoladetaart met chocoladekrullen

    Chocoladetaart met chocoladekrullen

    7keer bewaard
    4uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Feestelijke en luxe chocoladetaart die ik afgelopen Kerst voor de familie had gemaakt. Viel in zeer goede aarde.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 chocoladetaart

    • Deeg
    • 150 gr bloem
    • 2 theelepels cacaopoeder
    • 2 theelepels poedersuiker
    • snufje zout
    • 50 gr koude boter, in blokjes
    • extra boter om in te vetten
    • 1 eierdooier
    • ijskoud water
    • Vulling
    • 200 gr pure chocolade (minstens 70%), in stukjes
    • 30 gr zachte boter
    • 250 ml slagroom
    • 2-3 theelepels donkere rum
    • witte en donkere chocoladekrullen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 3uur in de koelkast  ›  Klaar in:4uur 

      Deeg:

    1. Zet een ronde bakvorm met een ribbelrand en losse bodem van ong 23 cm in doosnede klaar, en vet deze in met boter.
    2. Mix met een elektrische mixer de bloem, koude boter, cacao, poedersuiker en het zout tot een fijn kruimeldeeg. Voeg de eierdooier en het koude water toe, en kneed tot een samenhangend deeg. Rol het deeg in plasticfolie en zet 20 minuten in de koelkast. Rol het daarna uit op een met bloem bestoven werkblad tot een cirkel met een doorsnede van ong. 31 cm. Leg het deeg voorzichtig in de vorm, druk aan tegen de randen en verwijder overtollig deeg. Zet de vorm 30 minuten in de koelkast.
    3. Ondertussen de oven voorverwarmen op 190°C. Bakvorm uit de koelkast halen en de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Daarna de taartvorm uit de oven halen en de bakbonen en bakpapier verwijderen. Zet de vorm nog 5 minuten in de oven. Daarna laten afkoelen.
    4. Vulling:

    5. Hak de chocolade in stukjes en voeg samen met de zachte boter toe aan een grote hittebestendige kom. Verwarm de slagroom tot deze heel heet is en giet deze over de chocolade. Giet er rum bij. Blijf continu roeren tot de chocolade in zijn geheel is gesmolten. Deze vulling mag in de taartvorm worden gegoten. Zet de taart minstens 3 uur in de koelkast om te laten stollen.
    6. Schaaf dunne chocoladekrullen van witte en donkere chocolade en bewaar deze voor het versieren van de taart.

    Tip:

    Bakbonen zorgen ervoor dat de taartbodem bij het voorbakken mooi plat blijft.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren