Pittige rundvleessalade met papaja

    Pittige rundvleessalade met papaja

    1keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Pittige Thaise salade met rundvlees, papaja, komkommer en taugé. Het is een heerlijke salade voor 2 personen.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 eetlepels plantaardige olie (bijv. zonnebloemolie)
    • 500 gr bieflappen, in dunne reepjes dwars op de draad gesneden
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 2 groene chilipepertjes, zonder zaadjes en in stukjes
    • sap van 2 citroenen
    • 1 eetlepel vissaus
    • 2 theelepels palm- of rietsuiker
    • 2 rijpe papaja's, geschild en in dunne reepjes
    • 1/2 komkommer, julienne gesneden (dunne reepjes)
    • 75 gr taugé
    • 1 krop ijsbergsla, in reepjes
    • chilisaus, naar smaak (als extra dressing)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Giet de olie in de wok en laat hem op halfhoog vuur heet worden. Roerbak het vlees, de knoflook en de chilipeper in de wok op hoog vuur, ong. 3-4 minuten, tot het vlees rondom bruin is. Voeg citroensap, vissaus en suiker toe en roerbak tot het vlees dampend heet is.
    2. Neem de wok van het vuur. Schep het vlees met een schuimspaan uit de wok en schep de papaja, de komkommer, de taugé en de sla erdoor. Spenkel het vocht uit de wok als een dressing over de salade en serveer hem met een kommetje gevuld met chilisaus voor extra garnering.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren