Kermisvlaaien

    Kermisvlaaien

    2keer bewaard
    2uur20min


    4 personen hebben dit gemaakt

    De dag voordat de kermis weer in ons dorp zou verschijnen, werden thuis altijd deze vlaaien gebakken. Ik ken het uit mijn jeugd en vind het erg lekker, vooral als de vlaai een paar dagen oud is.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 grote ovenschaal met vlaai

    • 3 liter melk
    • 180 gr maïzena
    • 20 gr custard (bijv. van Dr. Oetker)
    • 2 eieren
    • 6 plakken peperkoek
    • 3 zakjes vanillesuiker
    • 1 pakje (500 gr) donkerbruine basterdsuiker
    • 2 eetlepels kaneel
    • 6 grote eetlepels suiker
    • 1 doosje (500 gr) keukenstroop

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 150°C. Vet een grote ovenschaal in met boter.
    2. Verwarm 2,7 liter melk (houd dus 300 ml achter) tot deze bijna kookt.
    3. Meng de 300 ml koude melk, maïzena, custard, eieren, peperkoek, vanillesuiker, basterdsuiker, kaneel en gewone suiker tot een glad mengsel met een elektrische mixer.
    4. Voeg geleidelijk het beslag toe aan de pan met hete melk. Alles samen laten koken, pan van het vuur nemen en vervolgens de stroop toevoegen. Goed roeren. Als het mengsel is afgekoeld in de ingevette ovenschaal gieten en dan 1,5 uur bakken in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren