Varkenshaas met witte portsaus

    Varkenshaas met witte portsaus

    3keer bewaard
    40min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Luxe maaltijd van varkenshaas met een geflambeerde witte portsaus. Deze maaltijd is restaurantkwaliteit.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 varkenshaasjes (of 2 grote)
    • 30 gr boter
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 1/2 eetlepel milde paprikapoeder
    • mespuntje kerriepoeder
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 100 ml witte port
    • 1 eetlepel verse groene pepertjes (ook in pot of blik verkrijgbaar)
    • 200 ml bouillon (van een tablet)
    • 125 ml slagroom
    • zout en versgemalen peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

      Vlees bakken:

    1. Verwarm de oven voor op 150°C.
    2. Varkenshaasjes met een beetje zout bestrooien. Boter in een koekenpan laten smelten en daarin de varkenshaasjes in ong. 5 minuten rondom bruin bakken. Vlees daarna nog 15 minuten in de oven laten garen.
    3. Saus:

    4. Ui, tomatenpuree, paprikapoeder, kerriepoeder en knoflook op laag vuur in dezelfde koekenpan met het bakvet van de varkenshaas smoren, ong. 5 minuten.
    5. Flamberen:

    6. Wees bij het flamberen voorzichtig. Zet van tevoren de afzuigkap uit!!! en de gasvlam of warmtebron altijd laag houden.
    7. Witte port in een hittebestendige soeplepel of pannetje verwarmen boven de gasvlam en al brandend in de saus schenken. Wees voorzichtig!
    8. Pepertjes, boullion en room toevoegen, en de saus onder voortdurend roeren laten inkoken tot de gewenste dikte. Eventueel de saus nog op smaak brengen met zout en peper (eigenlijk niet nodig).
    9. Varkenshaasjes uit de oven halen. Saus naast of over de varkenshaas serveren.

    Tip:

    Bijgerechten die hier goed bij dit gerecht passen zijn: peultjes, boontjes, doperwtjes, rijst en gekookte aardappelen

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Ontzettend lekkere saus. Veel dank voor dit recept. Het is echt restaurant kwaliteit. Ik heb het onderstaande naar mijn eigen smaak aangepast. 1. De temperatuur van de oven aangepast naar 180 graden. 2. Om de saus te binden heb ik aan het eind maizena toegevoegd. 3. Daarnaast heb ik ook champignons toegevoegd. - 23 mrt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren