Pilav voor twee

    Pilav voor twee

    1keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    In mijn recept voor pilav serveer ik de rijst en sla naast de goudbruin gebakken stukjes vlees met perziken. Je kunt dit gerecht met kip, varkensvlees of rundvlees maken.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 150 gr rijst
    • 1 krop sla
    • 250 gr kipfilet, varkensvlees of rundergehakt
    • 1/2 liter blik perziken (sap wordt ook gebruikt)
    • 2 - 3 uien, gesnipperd
    • 1 klein blikje (70 gr) tomatenpuree
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • peper en zout, naar smaak
    • 1/2 theelepel sambal
    • scheut ketjap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Was de sla en scheur de bladeren in stukken.
    2. Uien fijnsnijden en samen met het in blokjes gesneden vlees (of gehakt) bruin bakken. Voeg tijdens het bruin bakken knoflook, sambal, zout, peper en ketjap toe.
    3. Wanneer de uien en het vlees/gehakt goudbruin zijn, afblussen met het sap van de perziken. Daarna de in blokjes gesneden perziken erbij voegen en de tomatenpuree erdoor roeren.
    4. Proeven en op smaak brengen met bovengenoemde kruiden. Rijst en sla erbij serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren