Clafoutis van appel

    Clafoutis van appel

    2keer bewaard
    1uur15min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Nee, niet clafoutis met kersen, maar clafoutis met appels. Dit recept wordt in Frankrijk als dessert gegeten. Probeer het maar eens! Het is verrassend lekker.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 clafoutis

    • 1 kilo Goudreinetten
    • 1 eetlepel limoen- of citroensap
    • 3 grote eieren
    • 125 gr suiker
    • 1 theelepel limoen- of citroenschil
    • 2 theelepels rasp van sinaasappelschil
    • 100 gr boter
    • 150 gr gezeefde bloem
    • 300 ml kookroom
    • 1 snufje zout
    • 1 grote eetlepel Calvados, Cognac of Whisky
    • poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Oven voorverwarmen op 180°C. Plaats het ovenrek net iets onder het midden in de oven. Vet een ovenschaal in met boter.
    2. Appels schillen en in kleine blokjes snijden (of boor er bolletjes uit). Stukjes appel in een kom leggen en besprenkelen met limoen- of citroensap. Doorscheppen en de sterke drank toevoegen. Nog eens doorscheppen, en zet opzij.
    3. Eieren samen kloppen met de suiker en de rasp van de schil van de sinaasappel. Klop tot het bijna gaat schuimen.
    4. 50 gr gesmolten boter en de room toevoegen. Opnieuw kloppen en geleidelijk, terwijl je blijft kloppen, de bloem toevoegen. Voeg een snufje zout toe, en meng tot het beslag mooi glad is.
    5. Schenk het beslag in een dik beboterde vuurvaste ovenschaal en verdeel de stukjes appel over het beslag. Leg er kleine klontjes boter op, en schuif de ovenschaal in de oven. Bak de clafoutis in 40-45 minuten goudbruin en gaar. Strooi er om te garneren poedersuiker op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren