Appeltjes onder de deken

    Appeltjes onder de deken

    1keer bewaard
    50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Vul de uitgeboorde appels met een vulling naar keuze, bijvoorbeeld jam, rozijnen met kaneel en suiker, of amandelspijs. Geniet ook van dit appeldessert!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 appels
    • 4 theelepels jam, of rozijnen met kaneel en suiker
    • 80 gr boter
    • 60 gr bloem
    • 300 ml melk
    • 100 gr suiker
    • 4 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. De appels schillen, uitboren en in een grote, met water omgespoelde, vuurvaste schaal of 4 kleine schaaltjes zetten. De holtes vullen met jam, of een andere vulling naar keuze.
    3. De melk met de boter aan de kook brengen, onder goed roeren de bloem toevoegen, blijven roeren tot de deegbal van de rand van de pan loslaat. De suiker erdoor roeren en het geheel iets laten afkoelen. De eieren één voor één toevoegen, steeds pas de volgende erbij doen als het vorige door het deeg is opgenomen. Het deeg over de appels gieten en in het midden van de zeer warme oven in ongeveer 30 minuten gaar en lichtbruin laten worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren