Spinaziesalade met gebakken ei

    Spinaziesalade met gebakken ei

    3keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijk lunchgerecht van spinazie, geroosterde nieuwe aardappels, gebakken ei en parmezaanse kaas. Ook lekker voor een uitgebreide brunch of eenvoudige avondmaaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eetlepels olijfolie
    • 450 gr nieuwe aardappelen
    • zeezout en zwarte peper, naar smaak
    • 2 eetlepels champagne- of rode wijnazijn
    • 1 eetlepel Dijonmosterd
    • 1 sjalot, gesnipperd
    • 2 theelepels verse rozemarijn, fijngehakt
    • 900 gr verse spinazie, gewassen
    • 60 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 4 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Was de aardappels en snij ze in blokjes. Meng ze in een kom met 2 eetlepels olijfolie, zeezout, peper en rozemarijn. Meng goed door. Verspreid de aardappelblokjes op een bakplaat en bak 40-50 minuten in de voorverwarmde oven.
    3. Meng 2 eetlepels olijfolie met de azijn, mosterd, sjalotjes en zout en peper naar smaak. Meng dit met de spinazie. Voeg vervolgens de warme aardappels toe en roer om.
    4. Bak de eieren in een beetje olijfolie aan een kant, zodat de dooier heel blijft en bak tot de eieren stevig zijn, maar de eidooier nog zacht.
    5. Verdeel de salade over 4 borden. Leg 1 gebakken ei op elk bord op de salade. Bestrooi met Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren