Ovenschotel met aardappel, worst en kaas

    Ovenschotel met aardappel, worst en kaas

    11keer bewaard
    1uur40min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke ovenschotel met varkensworstjes, geraspte aardappel, ui, eieren, hüttenkäse en lekker veel jong belegen kaas. Serveer er een frisse salade bij!

    Lynn Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 450 gr gekruide varkensworstjes, velletje verwijderd
    • 450 gr aardappelen, geraspt
    • 500 gr geraspte jong belegen kaas
    • 1 kleine ui, geraspt
    • 400 gr hüttenkäse
    • 6 grote eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een grote ovenschaal in.
    2. Bak het worstvlees in een grote koekenpan op middelhoog vuur, tot het bruin is. Verkruimel het vlees onder het bakken. Laat het vet uitlekken.
    3. Verdeel de geraspte aardappel over de bodem van de ingevette ovenschaal. Meng de worst, geraspte kaas, ui, hüttenkäse en losgeklopte eieren door elkaar en verdeel dit over de aardappels.
    4. Bak de ovenschotel 1 uur in de voorverwarmde oven. Laat 5 minuten afkoelen voor serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren