Romige broccoli uit de oven

    Romige broccoli uit de oven

    7keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Serveer deze romige ovenschotel van kip en broccoli met rijst en rauwkost als bijgerechten. Voeg eventueel nog een paar verse champignons toe.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr broccoli
    • 1 blik champignoncrèmesoep
    • 6 eetlepels mayonaise
    • 1 eetlepel kerriepoeder
    • mespunt paprikapoeder
    • peper en zout, naar smaak
    • 1 scheutje citroensap
    • 2 kipfilets, in blokjes
    • olijfolie
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • scheutje ketjap
    • paneermeel
    • paar klontjes boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met boter.
    2. Breng de broccoli aan de kook in een grote pan gevuld met ruim water, en giet gelijk weer af.
    3. Roer de champignoncrèmesoep in een kom samen met de mayonaise, kerriepoeder, paprikapoeder, zout, peper en citroensap.
    4. Bak de in blokjes gesneden kipfilet in een koekenpan met een scheutje olijfolie, het fijngesneden teentje knoflook, en een scheutje ketjap.
    5. Leg de gebakken kip onder in de ovenschaal. Leg daarop de broccoli, en schenk het champignonroommengsel erover. Paneermeel erover strooien en 30 minuten in de oven zetten tot er een mooi bruin korstje op is gekomen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren