Tropische pastasalade

    Tropische pastasalade

    8keer bewaard
    30min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Het zonnetje schijnt en op jouw bord pronkt een heerlijke koude pastasalade van kipfilet, mango, brie, noten en appel met daarnaast knapperig gebakken of gefrituurde aardappelschijfjes met een schepje mayonaise.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 300 gr kipfilet, in blokjes gesneden
    • 20 gr bakboter
    • 1 mango
    • 1 stuk brie
    • 300 gr tricolore pasta
    • 1-2 eetlepels honing
    • 1-2 eetlepels Italiaanse dressing (of een dressing naar keuze)
    • handjevol rozijnen
    • handjevol noten
    • 1 appel
    • zout en peper, naar smaak
    • 400 gr aardappelschijfjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Op het moment dat deze beetgaar is, afgieten, afspoelen, en er de honing doorheen roeren.
    2. Mango schillen en in kleine stukjes snijden. Zet opzij. Brie in plakken snijden, en ook opzij zetten.
    3. Verwarm de oven voor op 150°C. Zet de frituurpan aan als je de aardappelschijfjes straks wilt frituren. Bak ze anders straks in een koekenpan met boter gaar en goudbruin.
    4. Als de pasta is afgekoeld, voeg je de rozijnen, stukjes appel, noten en een beetje dressing toe. Even omscheppen. Op smaak brengen met zout en peper.
    5. Bak de kipfilet gaar in een koekenpan met de bakboter. Als de kipfilet gaar, de blokjes in een ovenschaal leggen. Over de kipfilet de stukjes mango strooien, en daarover de plakken brie leggen. Dit geheel in de oven schuiven en bakken tot de brie is gesmolten, ong 5-10 minuten.
    6. Ondertussen de aardappelschijfjes in de frituur of in de pan bruin bakken.
    7. Serveer de pastasalade met daarover wat van de kip-mango en serveer de gebakken aardappeltjes ernaast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    0

    Benieuwd of dit eetbaar was? Proberen is antwoord krijgen! ik werd verrast, de mee-eters ook. Lekker zoet wijntje erbij, smullen en genieten op het terras! - 29 jul 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren