Hete bliksem met spek

    Hete bliksem met spek

    3keer bewaard
    1uur20min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Hete bliksem is een oud Nederlands gerecht waarbij een stamppot wordt gemaakt van een deel zoete appels, zure appels, aardappelen, en in deze variant ook spek. Smakelijk, degelijk en ouderwets eten! Dit recept komt uit 1946.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 kilo aardappelen
    • 750 gr zoete appels (zoals Elstar of Jonagold)
    • 750 gr zure appels (zoals Goudreinetten)
    • 350 gr rookspek (of spekblokjes)
    • zout en peper
    • schepje suiker (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Spoel het spek af onder koud stromend water en breng het in 300 ml water aan de kook en laat het spek 30 minuten zachtjes doorkoken.
    2. Schil ondertussen de appels en de aardappelen, was ze, snij ze in stukken en voeg ze bij het spek. Breng alles weer aan de kook en laat het gaarkoken (ca 30 minuten). Neem het spek uit de pan, stamp de appels en aardappelen door elkaar en maak de stamppot af met zout en peper.
    3. Voeg eventueel nog een schepje suiker toe (optioneel). Heerlijk met zelfgemaakte gehaktballen en jus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren