Tante Sidonia

    Tante Sidonia

    1keer bewaard
    2uur30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Hieronder vind je een heerlijk Belgisch gerecht, Tante Sidonia genaamd. Het gerecht wordt ook vaak met rijpe bananen gemaakt, maar ik vind perziken lekkerder. Je kunt het serveren met rijst, aardappelen, boontjes en sla.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 ui, gesnipperd
    • 30 gr boter
    • 500 gr varkenslappen, in stukjes
    • 1 flesje donker bier
    • 3 plakken kruidkoek, verkruimeld
    • 2 zure appels, in kleine stukjes
    • snufje zout en peper
    • snufje tijm
    • sperzieboontjes
    • 25 gr boter
    • klein handje pijnboompitten
    • 1 liter halve perziken uit blik, in stukjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Ui snipperen en in de boter fruiten. Het varkensvlees in kleine stukjes snijden en meebakken tot het bruin is. Daarna varkensvlees en uien uit de pan halen en op een bord leggen.
    2. Bier in de nu lege pan schenken en kruidkoek eroverheen verkruimelen. Aan de kook brengen. Als het niet meer bruist, het vlees en de ui terug in de pan doen.
    3. Appels klein snijden en in de pan erbij doen. Geheel op smaak brengen met peper, zout en tijm. Vuur zacht zetten en 90 - 120 minuten zachtjes laten pruttelen onder regelmatig roeren.
    4. Maak ong 20-25 minuten voordat de stoofpot klaar is de sperziebonen schoon en breek ze doormidden. Zet een pan met ruim water op en kook de boontjes beetgaar, in ong 10 minuten. Giet ze af. Verwarm ondertussen een flinke klont boter (ong. 25 gr) in een steelpan, meng er de pijnboompitten door en laat ze lichtbruin kleuren. Schenk de boter met de pijnboompitten over de sperziebonen en breng ze op smaak met peper en zout.
    5. Voeg op het laatst de stukjes perzik bij het varkensvlees en laat zachtjes mee warmen.
    6. Serveer het stoofgerecht met de boontjes ernaast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren