Pompoensoep met appel

    Kruidige pompoensoep die erg bijzonder is door de smaak van gember en appel. De worteltjes zorgen voor de mooie kleur.

    Kandinsky

    5 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 15 gr boter
    • 1 kilo in blokjes gesneden en geschilde pompoen
    • 2 zoete appels, geschild en in blokjes
    • 5 gemberbolletjes, fijngesneden
    • 1,5 liter kippenbouillon (kan van tablet)
    • 3 worteltjes of 1 kleine winterwortel, in stukjes of plakjes
    • 1 theelepel zwarte peper
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 1 theelepel nootmuskaat
    • 1/2 theelepel kerriepoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Bak de ui in een klontje boter glazig en goudbruin. Voeg de blokjes pompoen, appel, gesneden gemberbolletjes, gesneden wortel, en kippenbouillon toe. Laat koken tot het geheel zacht is, ong 20-30 minuten.
    2. Specerijen en een beetje zout erdoor roeren, en ten slotte de soep pureren met een staafmixer of in een blender. Soep opwarmen, maar niet meer laten koken.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 7 collecties