Sint-jakobsschelpen met pestoroomsaus

    Sint-jakobsschelpen met pestoroomsaus

    7keer bewaard
    15min


    32 personen hebben dit gemaakt

    Een luxueus gerecht met coquilles, dat ook nog eens supersnel te maken is. Serveer deze sint-jakobsschelpen in pesto-roomsaus met wat knapperig brood, of met rijst of pasta. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr sint-jakobsschelpen (coquilles)
    • zout en peper, naar smaak
    • 2 eetlepels bloem
    • 2 eetlepels boter
    • 225 ml slagroom
    • 1 eetlepel pesto
    • 1 eetlepel kappertjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Bestrooi de coquilles met peper en zout en wentel ze dan door de bloem.
    2. Verhit de boter in een koekenpan. Voeg de coquilles toe als de boter is gesmolten. Bak 1-2 minuten per kant.
    3. Voeg pesto en kappertjes toe en roer. Voeg de slagroom toe. Breng aan de kook, haal vervolgens van het vuur en dien op.

    Video

    Sint-jakobsschelpen met pestoroomsaus
    Sint-jakobsschelpen met pestoroomsaus

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren