Wittebroodswekenpap (Poempaaipap)

    Wittebroodswekenpap (Poempaaipap)

    1keer bewaard
    3uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Poempaaipap is een oud Brabants dessert dat wordt gemaakt met krenten, rozijnen, witbrood, suiker, melk en bessensap. Vanwege het witbrood noemen wij het wittebroodswekenpap. Het eindresultaat lijkt op broodpudding, dat wordt geserveerd met een heerlijke warme bessensaus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 25 gr rozijnen
    • 25 gr krenten
    • 350 gr oud witbrood, zonder korsten
    • 2 eieren
    • 1,5 eetlepel suiker
    • 750 ml melk
    • 250 ml bessensap
    • 1 eetlepel aardappelmeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. Krenten en rozijnen goed wassen en laten uitlekken. Brood in stukjes snijden (snij ook de korst eraf). Doe de blokjes brood, rozijnen en krenten in een kom.
    2. Klop de eieren schuimig met de suiker en giet er al roerend de melk bij. Giet dit bij het brood en laat 2 uur weken.
    3. Vet een hittebestendige kom, die geschikt is om zometeen in een grote pan au bain-marie te verwarmen, in met boter.
    4. Giet het broodmengsel in de ingevette kom. Zet een grote pan klaar met een laag water, breng dit aan de kook, en hang de kom met pap in de pan met water. Verwarm de poempaaipap 1,5 uur au bain-marie. Dit betekent dat je de pap 1,5 uur zachtjes laat koken, zonder dat er water in de kom komt.
    5. Verwarm ondertussen het bessensap en bind het met het aardappelmeel tot een glad sausje. Dien de poempaaipap warm op en geef er de warme bessensaus apart bij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren