Luxe romige ovenpotjes met shiitake

    Luxe romige ovenpotjes met shiitake

    2keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Iedereen krijgt zijn eigen overheerlijke vegetarische ovenschaaltje met daarin een romige vulling van crème fraîche, shiitake paddenstoelen en gorgonzola. Vervolgens worden op de ovenschaaltjes de gebakken oesterzwammen geserveerd. Heel luxe en lekker!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 sjalotje, gesnipperd
    • 200 gr shiitake paddenstoelen
    • 50 gr boter
    • 1/2 eetlepel citroensap
    • 50 gr koffieroom
    • 75 gr gorgonzola
    • zout en peper, naar smaak
    • 5 takjes peterselie, fijngeknipt
    • 2 eetlepels crème fraîche
    • 25 gr geraspte belegen kaas
    • 8 kleine oesterzwammen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. 4 kleine ovenschaaltjes invetten met boter. Oven voorverwarmen op 200°C.
    2. Sjalot fijnsnijden; shiitake schoonvegen, en in plakjes snijden. In pan sjalotje bakken, ong 1 minuut. Dan shiitake toevoegen en 3 minuten meebakken. Citroensap, koffieroom en gorgonzola erdoor, en roeren tot een gebonden saus. Zout, peper en fijngeknipte peterselie toevoegen, maar 1 takje peterselie overhouden voor het garneren.
    3. Mengsel verdelen over de 4 ingevette schaaltjes. Crème fraîche en kaas door elkaar roeren, en over shiitake-mengsel uitsmeren.
    4. Bakjes in het midden van de voorverwarmde oven zetten en in 10 minuten goudbruin bakken. Op hoog vuur de oesterzwammen bruin bakken, en nadat de ovenschaaltjes klaar zijn om te serveren erop leggen. Garneer met peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren