Preispaghetti

    Preispaghetti

    8keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een lekker, makkelijk en goedkoop gerecht met spaghetti, prei, champignon en speklapjes, dat je vlug op een drukke werkdag op tafel kunt zetten. Dit pastagerecht is lekker met een gemengde salade van ijsbergsla, maïs, bieslook en een klein beetje yoghurt-mayosaus met peper en zout.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 speklapjes, zonder zwoerd
    • 400 gr prei
    • 200 gr champignons
    • 1 grote teen knoflook
    • 400 gr spaghetti
    • zout en peper
    • kerriepoeder, naar smaak
    • 125 ml zure room
    • Boursin of Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Snij de speklapjes in stukjes en bak ze knapperig in een braadpan. Spek uit de pan halen, maar het bakvet laten zitten.
    2. Prei wassen, in stukjes snijden, en nogmaals goed wassen. Champignon in stukjes snijden. Knoflook pellen en fijnsnijden.
    3. Spaghetti koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Daarna afgieten in een vergiet in de gootsteen.
    4. Ondertussen de stukjes prei in het bakvet bakken in de braadpan. Champignon en knoflook ook een paar minuten meebakken. Kerriepoeder, zout en peper naar smaak toevoegen.
    5. Vuur uitzetten, zure room erdoor roeren, en vervolgens als saus over de spaghetti serveren. Strooi er Parmezaanse kaas over of een paar schepjes Boursin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren