Cakejes met citroenglazuur

    Cakejes met citroenglazuur

    1keer bewaard
    1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Met dit recept maak je 6 cakejes met citroenglazuur en een kersje. Met veel andere recepten heb je opeens 20 cakejes in de trommel en die krijg je nooit op. Zes is een veel beter aantal.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 50 gr zachte margarine
    • 50 gr suiker
    • 1/2 zakje vanillesuiker
    • 1/4 theelepel zout
    • 1 ei
    • 50 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd
    • 6 papieren cakevormpjes
    • 50 gr poedersuiker
    • enkele druppels citroensap
    • 1 theelepel water
    • 6 gekonfijte kersen (heet ook Franse vruchtjes of bigarreaux)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

      Cakejes:

    1. Verwarm de oven voor op 150°C.
    2. Mix de margarine, suiker, vanillesuiker en het zout in een kom samen met een elektrische mixer. Mix tot een wit en romig beslag.
    3. Ei toevoegen aan het beslag en verder kloppen tot een luchtig mengsel. Zeef het bakmeel erboven, en mix nog even kort op de laagste stand van de mixer verder tot het meel is opgenomen.
    4. Schep het beslag in de papieren cakevormpjes tot ze voor 2/3 gevuld zijn. Bak ze in ong. 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
    5. Glazuur:

    6. Haal de cupcakes uit de oven als deze gaar zijn (cocktailprikker ingestoken in het midden van een cakeje komt er schoon uit), en laat 5-10 minuten afkoelen.
    7. Meng ondertussen 50 gr poedersuiker samen met 1 theelepel lauwwarm water en enkele druppels citroensap. Roer tot een glad mengsel.
    8. Bestrijk de cupcakes met het citroenglazuur, en zet er een kersje op.

    Tip:

    Voeg een druppeltje kleurstof voor voeding toe en je hebt gekleurd glazuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren