Mochi

    Mochi

    34keer bewaard
    1uur40min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een oorspronkelijk Japanse cake, aangepast in Hawaii. De rand is het lekkerst, dus maak het in twee vierkante bakvormen

    Marco California, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 32 

    • 450 g rijstmeel
    • 400 g suiker
    • 750 ml melk
    • 50 g boter
    • 3 eieren
    • 3 theelepels bakpoeder
    • 2-3 theelepels vanille extract (of zakjes vanillesuiker)
    • wat boter en bloem voor de ovenschalen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Doe een klontje boter in 2 kleine, ondiepe ovenschalen (20x20 cm.)
    2. Verwarm de oven voor op 160 C.
    3. Smelt de boter in een kommetje in de magnetron (ca. 30 seconden.)
    4. Meng de suiker en de melk in een grote kom, roer er even door.
    5. Voeg de rijstebloem toe, en meng het goed, bij voorkeur met een mixer.
    6. Strijk de boter in de vormen uit met een kwastje, bestuif met bloem.
    7. Voeg de eieren, vanille en bakpoeder toe aan het beslag, meng het goed.
    8. Meng de boter door het beslag, giet het dan meteen in de bakvormen, en zet het in de oven.
    9. Bak de mochi ongeveer 1 uur en 15 minuten
    10. Laat de mochi minstens een uur afkoelen, en snijd hem dan met een pizzawieltje of een plastic mes in stukjes van 5x5cm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Marco
    van
    7

    Andere ingrediënten gebruikt. Ik heb er laatst eens wat licht geroosterde sesamzaadjes doorgedaan, en dat gaf er als verwacht een nootjessmaak aan, best wel lekker, maar ik dacht later dat het eigenlijk helemaal onnodig was. Het rijstmeel (of de combinatie met de andere ingrediënten) geeft al een unieke smaak aan mochi. Toch lijkt het een beetje op iets Nederlands, maar dat kan ik niet thuisbrengen. Het rijstmeel is een beetje bitter - als je bruine suiker wilt gebruiken kun je beter wat meer nemen. - 15 sep 2009

    alaertsdylan
    3

    ik heb een vraagje is da gewone rijstmeel of kleefrijstmeel mvg dylan - 09 jan 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren