Ijstaart met citroen en meringue

    Ijstaart met citroen en meringue

    3keer bewaard
    1dag30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dat het leven maar net zo zoet en verleidelijk mag zijn als deze heerlijke citroenschuim-ijstaart! Maak deze taart 1 dag van tevoren.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 ijstaart

    • citroencurd
    • sap en rasp van 3 citroenen
    • 125 gr kristalsuiker
    • 1 eetlepel maïzena
    • 2 eierdooiers
    • 55 gr koude roomboter, in blokjes gesneden
    • gesuikerde citroenschil
    • 100 gr suiker
    • schil van 1 citroen
    • roomvulling
    • 450 gr slagroom
    • 8 meringues
    • bodem
    • 225 gr roombotercake, in stukjes gesneden
    • garnering
    • 75 ml slagroom
    • 1-2 eetlepels suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1dag in de diepvries  ›  Klaar in:1dag30min 

      Citroencurd:

    1. Een steelpan op laag vuur zetten en hierin citroensap, -rasp, en suiker samen kloppen. Langzaam aan de kook brengen, en dan maïzena toevoegen. 3 minuten met een pollepel door de curd roeren terwijl deze zachtjes kookt. De eierdooiers erdoor kloppen en nog 2 minuten zachtjes laten koken.
    2. Pan van het vuur nemen en de blokjes boter erdoor roeren. Het mengsel opzij zetten en et helemaal laten afkoelen.
    3. Gesuikerde citroenschil:

    4. In een pannetje op laag vuur 55 gr suiker oplossen in 4 eetlepels water en dan de citroenschil toevoegen. 5 minuten laten staan terwijl het zachtjes kookt. Met een schuimspaan de schillen verwijderen en met de rest van de suiker bestrooien. Opzij zetten.
    5. De bodem:

    6. Een springvorm met een doorsnede van 20 cm bekleden met bakpapier, en de bodem met stukjes roombotercake bedekken. De slagroom opkloppen, maar deze niet te stijf maken. De meringues grof verkruimelen en door de opgeklopte room roeren.
    7. Je kunt ervoor kiezen eerst een laag lemoncurd en dan de room in de vorm te scheppen, maar je kunt het ook afwisselen door 1 lepel lemoncurd en dan weer 1 lepel room toe te voegen. Het maakt niet zoveel uit. Strijk de bovenkant mooi glad en zet in 1 nacht in de vriezer.
    8. Garnering:

    9. Haal de taart 30 minuten voor het opdienen uit de vriezer. Verwijder de zijkant van de springvorm en presenteer de taart op een mooie serveerschaal.
    10. Klop de slagroom stijf met 1 of 2 eetlepels suiker, smeer over de taart, en leg de gesuikerde citroenschillen erop ter garnering.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren