Rijst met kippenpootjes

    1 uur 50 minuten

    Zoete naar gember smakende gaar gestoofde kippenpootjes met rijst. Serveer er een frisse salade naast.

    Kandinsky

    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 5 eetlepels sojasaus
    • 100 ml gembersiroop
    • 2 eetlepels citroensap
    • zout en peper
    • 8 á 10 kippenpootjes (of drumsticks)
    • 350 gr basmati rijst
    • 100 gr kruidenboter
    • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 150 ml witte wijn
    • allesbinder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Extra tijd: 1uur marineren  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Roer in een kom de sojasaus, gembersiroop, citroensap, peper en zout samen. Laat de kip hier minimaal 1 uur in marineren.
    2. Verhit de kruidenboter en bak hierin de fijngesneden teentjes knoflook. Bak vervolgens de kippenpootjes hierin rondom bruin, ong 5-10 minuten. Voeg de marinade toe samen met de wijn en laat het geheel 30 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan. Zet het vuur hierbij heel laag of zet de pan op een vlamverdeler.
    3. Bind het bakvocht iets in met de allesbinder en kook intussen de rijst met een snufje zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
    4. Verdeel de kippenpootjes over 4 borden, schep de rijst ernaast, en serveer er een lekkere frisse salade bij.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 7 collecties