Witlof in bladerdeeg

    (1)
    50 minuten

    Het één rol je in het ander. Een struikje lof in kaas, dan in ham en daarna in bladerdeeg. Na een half uurtje komt er een knapperig groudbruin pakketje uit de oven.

    Kandinsky

    9 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 plakjes bladerdeeg
    • 1 ei
    • 4 struikjes witlof
    • 4 plakken belegen kaas
    • 4 plakken beenham of achterham

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Laat de plakken bladerdeeg ontdooien. Klop het ei los, was de witlof en verwijder eventueel de harde kern uit de witlof, want die vinden sommige mensen te bitter smaken.
    2. Om elk struikje een plakje kaas rollen. Vervolgens in een plakje ham rollen en op een plakje bladerdeeg leggen. De randen van het deeg met water vochtig maken, en dichtvouwen. Druk de naden goed aan.
    3. Doe dit voor alle 4 de pakketjes. Bestrijk ze met de helft van het ei. Leg ze tot gebruik afgedekt (met plasticfolie) in de koelkast.
    4. Verwarm de oven voor op 225°C. Leg de witlofpakketjes op een ingevette bakplaat. Nogmaals met ei bestrijken, en in het midden van de voorverwarmde oven schuiven. Bak in 30 minuten gaar en goudbruin.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    van
    0

    Heerlijk en smakelijk.  -  03 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 8 collecties