Zalmtaart met abrikozen

    Zalmtaart met abrikozen

    1keer bewaard
    7uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Als je weet dat je de volgende dag gasten over de vloer krijgt, is dit een bijzondere, maar ook vrij eenvoudige hartige taart om te maken. Serveer deze hartige zalmtaart met abrikozen samen met een Griekse salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Deeg
    • 100 gr boter
    • 100 gr kwark
    • zout en peper, naar smaak
    • Vulling
    • 15 gedroogde abrikozen
    • 1 groot blik (ong 200 gr) zalm
    • 100 gr blauwe schimmelkaas
    • 1 eetlepel koffieroom
    • 3 eieren
    • 125 ml crème fraîche
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 eetlepel gehakte peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 6uur weken  ›  Klaar in:7uur10min 

      6 uur voor het koken:

    1. Was de abrikozen en week ze ong. 6 uur in koud water (of een hele nacht).
    2. 1 uur voor het koken:

    3. Kneed van de bloem, boter, kwark, zout en peper een samenhangend deeg. Wikkel de deegbal in plasticfolie en leg minstens 1 uur in de koelkast.
    4. Taart bereiden:

    5. Vet een kleine springvorm in met boter. Verwarm de oven voor op 200°C.
    6. Bestuif het aanrecht met bloem, rol het deeg uit, en bekleed de springvorm ermee. Laat de zalm en abrikozen uitlekken, en verwijder graatjes en velletjes uit de vis. Snij de abrikozen in vieren, verkruimel de kaas, en roer de koffieroom door de kaas.
    7. Klop de eieren los met wat zout en peper, en voeg de kaas en crème fraîche toe. Meng goed door elkaar.
    8. Verdeel de zalm en stukjes abrikoos over het deeg in de springvorm, en giet het ei/kaasmengsel erover. Bak de taart in ong. 50 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Garneer de taart met de fijngehakte peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren