Tapas: Knoflookgarnalen

    Tapas: Knoflookgarnalen

    15keer bewaard
    20min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Met dit recept maak je 8 individuele ovenschaaltjes met knoflookgarnalen die je als tapas kunt serveren. Serveer met stokbrood en kruidenboter.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 8 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 4 rode chilipepers, zonder zaadjes en fijngehakt
    • royaal olijfolie
    • 1 kilo rauwe grote garnalen, gepeld en schoongemaakt (darmkanalen verwijderd)
    • grof zeezout, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de 8 ovenschaaltjes in de oven om ze te verwarmen.
    2. Voeg de knoflook en pepers toe aan een grote braadpan. Giet genoeg olijfolie in de pan om straks de garnalen net mee te bedekken. Verhit de pan op hoog vuur, zodat de knoflook goudbruin wordt. Leg de garnalen in de pan, bak ze 1 minuut en haal de pan daarna gelijk van het vuur. Strooi er grof zeezout over.
    3. Haal de hete ovenschaaltjes voorzichtig uit de oven, en verdeel de garnalen over de bakjes. Serveer met een mandje stokbrood en kruidenboter.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    servaasmoldebom
    0

    dit lijkt me goddelijk, bedankt mannan - 08 feb 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren