Trifle met aardbeien, bosbessen en romige yoghurt

    Trifle met aardbeien, bosbessen en romige yoghurt

    56keer bewaard
    15min


    194 personen hebben dit gemaakt

    Deze trifle (een dessert van laagjes) bestaat uit blokjes (zelfgebakken) cake, bosbessen, aardbeien en een heerlijk romig mengsel van Griekse yoghurt, slagroom en een beetje gesmolten witte chocola. Een heerlijk zomers dessert! In de kleuren van de vlag, dus ook erg geschikt voor bijvoorbeeld Koningsdag of WK!

    Nanda Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 125 ml slagroom
    • 1 eetlepel suiker
    • 250 ml Griekse yoghurt
    • 40 gr witte chocolade
    • 250 gr aardbeien
    • 150 gr bosbessen
    • 2 plakken cake (bijvoorbeeld dit recept)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Klop de slagroom stijf met een eetlepel suiker.
    2. Smelt de witte chocolade in de magnetron, in ongeveer 2x 30 seconden. Roer halverwege goed door.
    3. Meng de slagroom met de witte chocolade en de Griekse yoghurt en mix nog even kort door tot het goed gemengd is. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
    4. Maak de aardbeien schoon en snij in kleine blokjes. Spoel de bosbessen goed af. Snij de cake in blokjes.
    5. Verdeel de cake over vier glaasjes (of meer, afhankelijk van de grootte). Verdeel hier de bosbessen over. Dan een paar scheppen van het yoghurtmengsel en als laatste de stukjes aardbei.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    4

    Zo gemaakt en super lekker - 21 jun 2015

    2

    erg lekker en simpel, echt een aanrader! - 29 jan 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren