Kastanjebonbons met walnoot

    Kastanjebonbons met walnoot

    5keer bewaard
    1uur50min


    34 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een recept uit het klooster in het Zuiden van de Auvergne waar de zusters hun natuurproducten verkopen, waaronder deze kastanjebonbons.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 500 gr tamme kastanjes
    • 1/2 vanillestokje
    • 60 gr suiker, plus extra suiker om het suikerlaagje te rollen
    • 1 eierdooier
    • 1 reep (ong 100 gr) bittere chocola (minstens 70%)
    • 50 gr gedopte halve walnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 30min afkoelen  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Oven voorverwarmen op 200°C.
    2. De tamme kastanjes openen (stekelige jasjes verwijderen) en laten springen (poffen) door ze in te kerven en op de hete bakplaat van de oven te leggen, ong. 15 - 20 minuten. Zet bij het kerven op de bovenkant van de kastanjes een kruis. Pak een scherp mes, zodat je een beetje een diep kruis kunt maken, want anders kunnen de kastanjes ontploffen of ze worden niet gelijkmatig gaar. Laat ze na het poffen afkoelen en pel ze daarna.
    3. Kastanjes gaar koken in een pan met water, en het 1/2 vanillestokje toevoegen. Kook ong 45 - 60 minuten. Daarna door een zeef tot puree wrijven. Bewaar 50 ml van het kastanjevocht bij het afgieten.
    4. De chocolade smelten, bijvoorbeeld in de magnetron of doe dit au bain-marie in een kom die in een heet waterbad is geplaatst.
    5. Suiker met 50 ml kastanjevocht tot een suikerstroop koken. Dit door de kastanjepuree roeren. Roer ook de gesmolten chocola en de eierdooier erdoor. Goed mengen en het geheel laten afkoelen. Eenmaal afgekoeld er balletjes van rollen.
    6. Wat suiker op een schaaltje strooien en de balletjes door de suiker rollen en vervolgens tussen 2 halve walnoten drukken. Zet nog even in de koelkast of serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    4

    - Gewaardeerd op - 01 okt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren