Tricolore pasta met gehaktballetjes

    Tricolore pasta met gehaktballetjes

    3keer bewaard
    50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ik maak dit gerecht meestal met tricolore spiraaltjes pasta (Fusilli), maar als je spaghetti gebruikt, kun je de scene van Lady en de Vagebond nadoen!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr rundergehakt
    • 1 ei
    • 2 beschuitjes
    • 1 eetlepel rode pesto
    • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 30-50 gr boter
    • 2 teentjes knoflook
    • 3 lente-uitjes
    • 1 pak gezeefde tomaten
    • 1 theelepel suiker
    • 400 gr tricolore pasta (fusilli)
    • 10 gr basilicum, in reepjes
    • 50 gr geraspte belegen kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Kneed het gehakt samen met het ei, de beschuiten, rode pesto, Parmezaanse kaas, zout en peper. Goed mengen. Draai er gehaktballetjes van ter grootte van een walnoot.
    2. Verhit boter in een braadpan en bak de balletjes in ong. 15 minuten rondom bruin.
    3. Ondertussen de knoflook pellen, en fijnsnijden. Lente-uitjes schoonmaken en schuin in stukken van ong. 2 cm snijden. Olie verhitten in een schone pan en daarin de ui in ong. 2 minuten fruiten. Knoflook toevoegen en ong. 1 minuut meebakken.
    4. Gezeefde tomaten erbij schenken, suiker toevoegen en op smaak brengen met zout en peper. Saus ong. 15 minuten zachtjes laten pruttelen.
    5. Pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar koken in een pan met ruim water. Gehaktballetjes met schuimspaan uit de pan scheppen en aan de saus toevoegen. Basilicum toevoegen aan de saus.
    6. Serveer de pasta met de saus erover en bestrooi met geraspte kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren