Gegrilde zalmfilet met tomatenchutney

    Gegrilde zalmfilet met tomatenchutney

    3keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Gegrilde of gebakken zalm met daarover een heerlijke verse tomatenchutney. Serveer eventueel met gebakken aardappeltjes of een salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Zalm
    • 4 zalmfilets van elk 150 gr
    • plantaardige olie
    • zout en versgemalen peper
    • Tomatenchutney
    • 400 gr vleestomaten
    • 80 gr sjalot
    • 10 gr knoflook
    • 100 gr zongedroogde tomaatjes
    • 30 gr basilicum
    • 100 ml olijfolie
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kerf voor de tomatenchutney de tomaten in, en dompel ze 30 seconden onder in kokend water, gevolgd door ijskoud water. Je kunt ze nu makkelijk ontvellen. Verwijder ook de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
    2. Snij de sjalot en knoflook fijn. Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes en de basilicum in reepjes.
    3. Verhit 30 ml olijfolie in een diepe koekenpan en bak hierin de sjalot en knoflook in een paar minuten glazig. Voeg de verse tomatenblokjes en zongedroogde tomaatjes toe en voeg de resterende 70 ml olie erbij. Op smaak brengen met zout, peper en basilicum. Laat dit geheel zachtjes sudderen terwijl je de zalm klaarmaakt.
    4. Bestrijk de zalmfilets met de plantaardige olie en bak aan beide zijden gaar in een grillpan of koekenpan, ong 3 minuten per kant. Bestrooi met zout en peper.
    5. Serveer de gebakken/gegrilde zalm met daaroverheen een paar schepjes tomatenchutney.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren