Tortellini met gorgonzola en pecannoten

    Tortellini met gorgonzola en pecannoten

    35keer bewaard
    20min


    23 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heel eenvoudig pastagerecht van tortellini met blauwe kaas en noten. Snel klaar, maar overheerlijk! Serveer het met een eenvoudige, frisse salade voor een volledige maaltijd. Vegetarisch, maar geen mens die het vlees mist ;-)

    Lisa Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 -3 personen

    • 250 gr verse tortellini met spinazie/kaasvulling
    • 100 ml melk
    • 150-200 gr gorgonzola (of een andere blauwe kaas)
    • 2 eetlepels balsamicodressing
    • 40 gr (handvol) pecannoten
    • Voor de salade
    • 75 gr rucola sla
    • 4 grote tomaten, in partjes
    • balsamicodressing, naar smaak
    • peper en zout, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
    2. Verwarm de melk in een grote koekenpan of wok en voeg de (verbrokkelde) gorgonzola toe, laat dit al roerende smelten. Voeg 2 eetlepels balsamicodressing toe en laat de saus een aantal minuten zachtjes koken tot het iets dikker wordt. Voeg de tortellini toe en warm nog even door.
    3. Meng ondertussen de sla met de partjes tomaat en balsamicodressing. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
    4. Schep de tortellini met gorgonzola-saus op borden en bestrooi met de pecannoten. Serveer met de salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Nanda
    van
    1

    Lekkere pasta! Eenvoudige ingrediënten, makkelijk om te maken. En je mist het vlees absoluut niet. - 18 feb 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren