Spaanse pudding (natillas)

    Spaanse pudding (natillas)

    17keer bewaard
    2uur25min


    5 personen hebben dit gemaakt

    In Spanje koop je dit dessert meestal in de supermarkt, maar het is ook heel makkelijk om thuis zelf te maken. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Kaneel en citroen zijn de smaakmakers! Je serveert deze pudding met een biscuitje. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 ml volle melk
    • 1 kaneelstokje
    • schil van 1 citroen
    • 3 eieren, gesplitst
    • 3 eetlepels suiker
    • 1 eetlepel maizena

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur25min 

    1. Verwarm de melk met het kaneelstokje en de citroenschil 10 minuten op middelmatig vuur. Laat niet koken.
    2. Klop ondertussen de eidooiers met de suiker samen tot een romig mengsel. Klop de maizena erdoor. Blijf mixen tot je een glad mengsel hebt.
    3. Verwijder het kaneelstokje en de citroenschil uit de melk. Voeg geleidelijk de eidooiers toe aan de melk en klop met een garde op laag vuur door, tot het mengsel dikker wordt, ongeveer 10 minuten. Breng aan de kook en haal dan direct van het vuur.
    4. Schenk de pudding in individuele schaaltjes en laat in de koelkast stevig worden. Serveer met een biscuitje er bovenop, bijvoorbeeld een maria biscuitje of digestive.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Video

    Spaanse pudding - Natillas
    Spaanse pudding - Natillas

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    XleamoriX
    van
    1

    Kun je het ook gewoon in een schaal doen? ( want wij hebben niet zoveel kleine schaaltjes alleen hele grote ) Bedankt! - 18 dec 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren