Griekse kipspiezen voor op de BBQ

    Griekse kipspiezen voor op de BBQ

    10keer bewaard
    12uur12min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze Griekse kipspiezen van de barbecue worden wel erg lekker met deze marinade. Serveer met mijn tzatzikisaus!

    Jet Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 hele kipfilets, in blokjes van 2 x 2 cm gesneden
    • 120 ml witte wijn
    • 120 ml olijfolie
    • sap en geraspte schil van 1 kleine citroen
    • 3 teentjes knoflook, gekneusd
    • 2 eetlepels fijngesneden verse peterselie
    • 1 theelepel oregano
    • 1 theelepel zout
    • 1/4 theelepel versgemalen peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2min  ›  Extra tijd: 12uur marineren  ›  Klaar in:12uur12min 

    1. Snij de kipfilet in blokjes van ong. 2 x 2 cm, en voeg toe aan een hersluitbare plastic zak.
    2. Meng de wijn, olijfolie, citroensap en -rasp, knoflook, peterselie, oregano, zout en peper. Giet bij de kip in de plastic zak, sluit af, schud goed, en laat 12 tot 24 uur marineren in de koelkast.
    3. Rijg de volgende dag de kip aan spiezen, en bak ze op de barbecue goed gaar. De kip mag niet meer roze zijn van binnen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren