Vleesjus van dragon, sinaasappel en honing

    Vleesjus van dragon, sinaasappel en honing

    3keer bewaard
    15min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Lekkere saus gemaakt van dragon, sinaasappel, gember, citroen en honing voor over gebakken eend of lamsfilet.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 eetlepels honing
    • 4 takjes verse dragon, blaadjes fijngesneden. Steeltjes niet gebruiken
    • 1 chilipeper, zonder zaadlijsten en fijngehakt
    • rasp en sap van één citroen
    • rasp van één sinaasappel
    • 2 cm verse gember, geschild en fijn gehakt
    • snufje zout
    • roomboter (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Doe alle ingrediënten in een bakje, goed roeren. Op smaak brengen met evt. zout en peper.
    3. Bak het vlees naar de gewenste gaarheid, leg het in een ovenschaaltje, en schep er wat saus overheen en leg er een klontje boter op. Bak 3 minuten in voorverwarmde oven op 180 graden.
    4. Serveer het vlees met de jus. Heerlijk met gekookte aardappeltjes of brood.

    Tip

    Je kunt de jus ook als marinade gebruiken voor geitenkaas. Marineer de geitenkaas 4 uur in de saus in een aparte kom. Lekker voor door de salade of op brood met een fijngesneden kwart rode ui en rucola.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    Je kan ook geitenkaas marineren met deze saus, lekker op de salade of op brood - 20 jul 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren