Glutenvrije pepernoten

    Glutenvrije pepernoten

    2keer bewaard
    50min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Het zijn heerlijke glutenvrije pepernoten. Ik heb ze gemaakt omdat ik zelf glutenallergie heb.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 40 gr margarine (geen roomboter dan lopen ze te veel uit)
    • 50 gr bruine basterdsuiker
    • 1,5 theelepel zout
    • 1 theelepel glutenvrije speculaaskruiden
    • 100 gr mix C Schar (glutenvrij meelmengsel)
    • 1 theelepel glutenvrij bakpoeder
    • 1 tot 2 eetlepels melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. De margarine zacht roeren met de suiker, het zout en de kruiden. De helft van het meel met 1 lepel melk erdoor mengen en daarna de rest van het meel. Als het niet goed te kneden is, nog een eetlepel melk.
    2. Het deeg tot een bal kneden en in de koelkast of vriezer leggen tot het koud is (zo voorkom je dat het deeg te veel uitloopt).
    3. Verwarm de oven voor op 170°C.
    4. Van de deegbal kleine balletjes kneden, iets plat drukken en op een bakplaat met bakpapier leggen. De balletjes worden ongeveer twee á drie keer zo groot, dus je moet ze uit elkaar leggen en niet te groot maken.
    5. Bak de pepernoten in 15-20 minuten in de voorverwarmde oven gaar en bruin.

    Tip:

    Pas van de bakplaat halen als ze afgekoeld zijn, want ze zijn erg bros als ze warm zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (6)

    van
    5

    Ik heb ook een glutenallergie... Waar koop jij de glutenvrije speculaas kruiden? - 22 sep 2014

    van
    3

    speculaaskruiden zijn toch glutenvrij? Ik lees in de ingr.lijst niets wat gluten bevat? Is het geen verkooptruc? Ik las nl ook dat je glutenvrij bakpoeder kon kopen ... maar in bakpoeder zit gewoon wijnsteenzuur, natriumbicarbonaat (maagzout) en maïzena... geen van drie bevat gluten. je kan ook glutenvrij baking soda kopen: dat is van zichzelf al glutenvrij... - 03 dec 2014

    jantjec1
    van
    2

    moet 40g boter ipv 400g zijn! - 29 nov 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren